Kilometer Kunst

HOME » Kilometer KunstNa de welbekende drive-in van verschillende fastfoodketens en de drive-in bioscoop kan nu ook genoten worden van een kunstexpositie vanuit de auto. Kunstliefhebbers kunnen op zondag 6 september naar een grote drive-in verkoopexpositie van kunst.

Zo'n 200 kunstwerken staan naast elkaar opgesteld zodat de auto's er stapvoets langs kunnen rijden. Meer dan 60 kunstenaars brengen daarvoor uit alle streken van Nederland en België hun kunstwerken naar Oosterhout, waar ze op schildersezels en sokkels worden geëxposeerd.

Spontaan initiatief
Vanwege de sluiting van bijna alle galeries en de afgelasting of verplaatsing van veel kunstbeurzen en atelierroutes is spontaan het idee van de drive-in ontstaan. Zo kunnen kunstenaars toch hun werk onder de aandacht brengen van kunstliefhebbers. En kunnen kunstliefhebbers, nu musea en galerieën gesloten zijn, toch van mooie kunst genieten.

Een Kilometer Kunst
De expositie heeft als naam Een Kilometer Kunst. Het traject van de drive-in is uitgezet op het terrein van de Oosterhoutse golfclub, die goed bereikbaar is vanaf de A27: afslag Oosterhout Zuid. De route naar de golfclub en expositie staat vanaf de afslag aangegeven.

Toegang is gratis
Veel van de geëxposeerde kunstwerken zijn ook te koop, vaak als speciale aanbieding met een extra lage prijs. Bij binnenkomst krijgen de bezoekers een overzicht van alle geëxposeerde kunstwerken in de volgorde van de route. De expositie is open van 10.30 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage is uiteraard wel van harte welkom. De helft van alle vrijwillige bijdragen komt de exposerende kunstenaars toe. Als u van kunst houdt en wilt genieten van veel mooie en gevarieerde kunstwerken dan is een bezoek aan de Kilometer Kunst een aanrader.

Kunstenaars die mee willen doen met Een Kilometer Kunst klikken hier: deelnemen